ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΡΗΤΙΚΟ

Σ αυτό το ιστολόγιο θα βρείτε πληροφορίες για το ελαιόλαδο που παράγουμε στην Κρήτη και μπορείτε να βρείτε τυποποιημένο σε 5λιτρα μεταλλικά δοχεία.

Τηλ. επικοινωνίας 6972809727 και 6977281060

elaioladokritiko@gmail.comΚυριακή, 24 Ιουλίου 2011

Τοποθέτηση δακοπαγίδων

Γεμάτη δακοπαγίδα
 Άδεια δακοπαγίδα


Τα προβλήματα με τη δακοκτονία στην Κρήτη τα τελευταία χρόνια είναι γνωστά. Οι δολωματικοί ψεκασμοί που πραγματοποιούνταν πλημελώς τα περασμένα χρόνια από συνεργεία των κατά τόπους ΕΑΣ, με εντομοκτόνο φάρμακο που έχει απαγορευθεί από την ΕΕ, δεν έλυναν το πρόβλημα αλλά δημιουργούσαν επιπλέον ανησυχία στους καταναλωτές για την ποιότητα του παραγώμενου προϊόντος. Τη φετινή περίοδο η πραγματοποίηση των ψεκασμών δεν έχει ξεκινήσει ακόμα λόγω έλλειψης κονδυλίων...


Δακοφαγωμένος καρπός ελιάς

Αφού περιμέναμε να περάσει εξολοκλήρου η περίοδος της ανθοφορίας των δέντρων, για να μην παγιδέψουμε οφέλιμα έντομα, προχωρήσαμε στην τοποθέτηση (κρέμασμα) των δακοπαγίδων που είχαμε ετοιμάσει ήδη από το περασμένο χειμώνα.
Ο πατέρας μου δε το βάζει κάτω παρά τα 83 του χρόνια...

 
Το περιεχόμενο των δακοπαγίδων αποτελείται από διάλυμα θειικής αμμωνίας 20% σε νερό (δλδ ένα μέρος θειική αμμωνία για 4 μέρη νερού) και συμπυκνωμένος χυμός μπανάνας για να δώσει χρώμα και άρωμα.

Τοποθετήθηκαν περίπου 150 δακοπαγίδες στον ελαιώνα στη θέση Λουριά, σε ένα συνολικό αριθμό 350 περίπου δέντρων. Αναλογεί δλδ μια διακοπαγίδα ανά 2-3 δέντρα.

Περιμένουμε με αγωνία να δούμε τα αποτελέσματα για να προχωρήσουμε αν χρειαστεί σε διορθωτικές ενέργειες.