ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΡΗΤΙΚΟ

Σ αυτό το ιστολόγιο θα βρείτε πληροφορίες για το ελαιόλαδο που παράγουμε στην Κρήτη και μπορείτε να βρείτε τυποποιημένο σε 5λιτρα μεταλλικά δοχεία.

Τηλ. επικοινωνίας 6972809727 και 6977281060

elaioladokritiko@gmail.com



Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Η παραγωγή


Τα τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια για σταδική απεξάρτηση των δέντρων από τα χημικά λιπάσματα γιατί παλιότερα στους ελαιώνες έπεφτες 1 τόνος λίπασμα ετησίως... Συνήθως γινόταν κάθε χρόνο ανάλυση εδάφους σε γεωπόνο (που ταυτόχρονα συνήθως πουλάνε και τα γεωργικά εφόδια) και κάθε χρόνο του έβρισκαν ελλείψεις και πρότειναν μεγάλες ποσότητες χημικών λιπασμάτων... Αρχικά η λίπανση έγινε κάθε 2 χρόνια και στη συνέχεια για τουλάχιστον τα 3 τελευταία χρόνια, τα δύο λιόφυτα δε λιπάνθηκαν καθόλου. Αυτό βέβαια έχει σαν αποτέλεσμα και μείωση της παραγωγής και γι αυτό είμαστε σε διαδικασία αναζήτησης της κατάλληλης μεθόδου εμπλουτισμού του εδάφους μετά από ανάλυση εδάφους που πραγματοποίηση το Ινστιτούτο Ελιάς στα Χανιά.

Το περασμένο καλοκαίρι και μετά από προσεκτική σήμανση στην περίφραξη των ελαιώνων, δεν επιτρέψαμε να μπουν τα συνεργεία που διενεργούσαν την ετήσια δακοκτονία. Είμαστε επίσης σε διαδικασία αναζήτησης της κατάλληλης μεθόδου για τη βιολογική καταπολέμηση του δάκου για την επόμενη ελαιοκομική περίοδο.

Κανένα επίσης φυτοφάρμακο δε χρησιμοποιείται για τα αγριόχορτα και τους βάτους αλλά κάθε χρόνο τα δέντρα καθαρίζονται από εργάτες γιατί διαφορετικά δεν μπορείς ούτε να τα πλησιάσεις, πόσο μάλλον να τα στρώσεις (με ελαιόπανα) για να μαζέψεις καρπό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου